Maybelline Fit me: Matte and poreless

Pozdrav,  drage moje šŸ˜˜ 

Nisam dugo pisala o nekom puderu pa je doÅ”lo vrijeme da to promijenim. Iako, vjerujem da vam je dosta recenzija ovog pudera, ipak sam i ja odlučila reči par riječi o njemu. 

Da, da, riječ je o Maybelline matte and poreless puderu, opjevanom u brojnim recenzijama prethodnih par mjeseci. Ta pomama za njima mi se nije svidjela,  zato sam ostavila ovu recenziju po strani. Činilo mi se da se svi natječu oko toga tko će prvi natipkati post, a ja volim pratiti sama svoj ritam. 

Basics:  puder dolazi u pakiranju od 30 ml, a cijena je oko 50 kn, no često zna biti na sniženju ( posebno u Mulleru). Zatvoren je srebernom folijom tako da se u trgovini ne može isprobavati. Svaka čast za to. 

Sastav: 

Sastav mi se baÅ” i nije dojmio, posebno činjenica da puder u sebi sadrži alkohol i parabene. I ja imam fobiju od njih,  ali s ovim puderom sam željela riskirati. Da li mi je to bila pametna odluka, pročitajte u daljnjem tekstu. 

Å to Maybelline kaže o ovom proizvodu?  

Moji dojmovi :

Ovaj puder koristim već dulje vrijeme. Mjesec i pola minimalno na dnevnoj bazi. Ja sam veoma zadovoljna.

Moja nijansa:  120. 

Prekrivanje mu je od laganog do srednjeg. Meni to odgovara jer nemam baÅ” jako problematičnu kožu,  a često kada želim bolju prekrivenost samo stavim drugi sloj. Ovaj puder ne oksidira na mom licu, i navedena nijansa mi odgovara savrÅ”eno. Plus, pročitala sam nedavno da je Maybelline uveo u prodaju joÅ” dodatnih nijansi kako bi bile zadovoljene potrebe žena diljem svijeta. 
Odlično je to Å”to se puder bez problema nadograđuje i izgleda lijepo na licu, a ne zapackano. Ovaj puder meni na licu nije naglaÅ”avao suhe dijelove i zaista je matirajući, kad bih ga usporedila sa Catrice all matt puderom, onim u kockastom pakiranju, ovaj Maybelline puder je puuuuno bolji. ViÅ”e matira i dulje traje. 

Tekstura mu je veoma tekuća, no prstima se nanosi bez problema. Probala sam i spužvicom, ali se prstima postiže bolji efekt. 

Kako ja nosim ovaj puder i trajnost?  

Ovaj puder ja nosim u kombinaciji sa Avon mark proizvodima.  Ispod njega stavljam bazu, pa puder, poÅ”pricam fiksatorom, ma setiram puderom u prahu, koji je transparentan. ZaÅ”to prije fiksator pa puder u prahu? LjepÅ”e mi izgleda cjelokupni make up i masni sjaj kasnije probije. 

Trajnost: Nakon Å”to ga stavim tek oko trećeg sata mi oko nosa pocinje probijati masni sjaj. Nakon pet sati i malo po čelu. To sve samo setiram navedenim Avonovim puderom, u prahu,  laganim tapkanjem velikim kistom i  puder bez problema izdrži bar sedam sati. 

No bez baze,  pudera u kamenu i fiksatora, već nakon sat i pola probija sjaj,  a nakon tri sata de puno viÅ”e sjajim. Dakle, koristite bazu i puder u kamenu, posebno po ovim ljetnim vrućinama. 

Zaključak 

Ovo je zbilja dobar matirajući puder koji možete kupiti za cijenu od oko 50 kn, a koji će svoj posao obavljati na zadovoljavajućem nivou. Da bi netko tko ima masnu kožu njime bio zadovoljan potrebno ga je kombinirati sa puderom u kamenom i fiksatorom. Definitivno,  vrijedi probati. 

Ocjena: 8/10

Žao mi je Å”to vam nisam pokazala kako puder stoji na licu,  no kamera kojom slikam ne može takvu fotografiju lijepo uhvatiti. Namjeravam uskoro kupiti uređaj koji će mi omogućiti i takve fotografije. Do tada, nadam se da ste zadovoljni i ovim fotkama. 

——————————

P.s. Ovo je proizvod kupljen vlastitim novcem. 



4 thoughts on “Maybelline Fit me: Matte and poreless

  1. Nazalost, meni se ovaj puder nimalo ne svida. Jednom sam ga probala i nikad vise, jednostavno mi je nekako presuh, ne svida mi se osjecaj na licu. Inace imam masnu kozu, al ne ide.

    Like

    1. Čitala sam različite dojmove cura. Uglavnom pozitivnih, ali nekome neki proizvod jednostavno ne odgovara. Meni recimo nikako ne paÅ”e Catrice u onoj bocici na pumpicu.
      A ovaj mi je fantastičan. Zaista mi je puno bolji od većine pudera kojh sam probala.

      Jesi probala da staviÅ” neku hidratantnu kremu ispod pudera? Ili makar hidratantni tonik?

      Like

  2. Bas mi je drago sto si naknadno objavila ovaj post jer kada je bila bura u blogosferi oko ovog pudera nisam ni jednu recenziju procitalaā€¦ Ja imam Affinimat puder s kojim sam jako zadovoljna i uskoro cu kupiti i svoju trecu tubicu. Mislim da bi ovaj mogao biti slican affinimattu jer i on ima dosta rijetku teksturu. Sviđa mi se post i samo tako nastavi sa detaljnim recenzijama šŸ™‚

    Like

    1. Ja osobno ne volim pisati recenzije kad ih piŔu svi, pa zato moja kasni. Ja nisam joŔ probala Affinimat, al hvala ti na prijedlogu. Sad sam baŔ zainteresirana.
      Meni je ovaj od Maybellinea zbilja jako dobar za neke dnevne varijante. Al sad sam otkrila i Lorealov infallible mat i nosim njega dok ga ne potroŔim.

      Hvala ti puno na čitanju šŸ’‹ā¤

      Like

Leave a comment